Sportief de winter in

Zoals jullie in mijn vorige posts hebben kunnen lezen, ben ik druk bezig met mijn gezondheid. Ik heb de motivatie voor het afvallen en gezond leven weer gevonden. Eerder lette ik voornamelijk op mijn voeding. Echter gaf dit nog niet het resultaat dat ik wilde. Ik ben nu sinds een maand ook bezig met sporten. sporten geeft me een heel positief gevoel. Voordat ik met sporten begon wist ik niet wat bij mij zou passen. Ik dacht dat ik niks leuks zou vinden. niet is minder waar gelukkig. Ik doe nu kickboksen en je voelt je gewoon weer helemaal fit. Elke keer als ik ga dan krijg ik weer zo veel energie en zin in het leven.

Kickboksen doe ik in Rotterdam bij een vriend. Hij is zelf een ervaren kickbokser en weet van aanpakken. Twee keer per week ben ik er te vinden. Binnenkort ga ik ook een vriendin mee nemen want die wil ook sportief worden. Meeste mensen willen voor de zomer helemaal fit zijn maar wij pakken het anders aan. Sportief de winter in is ons motto dit jaar. Dit is een hectisch jaar waarbij we nu willen focussen op ons zelf.

Mediteren

Blij zijn met jezelf is heel belangrijk. Een fit lichaam kan je weer zelfvertrouwen geven. Iedereen weet hoe het voelt om onzeker te zijn. Dit gevoel wil je niet. Ik doe daarom sinds kort ook aan mediteren. Mediteren helpt mij alles in het leven te relativeren. Iedere ochtend neem ik een momentje voor mezelf en dit hoeft niet eens lang te duren. Denk hierbij aan 10 minuutjes iedere ochtend. Dit heeft mij ook erg geholpen om mijn gedachtes tot rust te brengen. Je neemt echt even de tijd om te luisteren naar jezelf.

Als je meer te weten wilt komen over gezond afvallen, neem dan hier een kijkje.