Isoleer je nieuwe woning

Dat isolatie bespaart op de energierekening, zorgt voor een hoger wooncomfort zijn de twee grootste voordelen aan het isoleren van de woning. Maar omdat isolatie op verschillende plaatsen in de woning kan worden aangebracht brengt het in sommige gevallen nog veel meer voordelen met zich mee.

Dakisolatie is dé topper als het gaat om woning isolatie, niet gek want warme lucht stijgt op en zonder goede dakisolatie verdwijnt de warmte gemakkelijk naar buiten. Het is niet alleen slecht voor het klimaat maar ook voor je portemonnee.

Goede dakisolatie vraagt om een grote investering, maar deze investering is wel binnen 2 jaar terugverdient. Omdat aan het isoleren regels zijn verbonden door het Energie Akkoord door de Europese Unie is het noodzakelijk dat u kiest voor een isolatie product die voldoet aan deze regels. Het zou zonde zijn als u honderden euro’s uitgeeft en uiteindelijk erachter komt dat de isolatie niet voldoet aan de regels. Goede dakisolatie, die voldoet aan de regels, heeft een minimale isolatiewaarde van 6,0 m2K/W. De isolatiewaarden wordt vaan aangegeven door de RC-waarde.

Naast dakisolatie zijn er ook andere maatregelen één daarvan is spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is in vergelijking met dakisolatie een veel goedkopere investering, de investering van deze maatregel heeft wel een iets langere terugverdientijd namelijk 3 tot 5 jaar. Woningen tussen 1920 en 1980 hebben vaak ongeïsoleerde muren of spouwmuren en komen dan ook vaak in aanmerking voor deze isolatie maatregel. Goede spouwmuurisolatie, die voldoet aan de regels, heeft een minimale isolatie waarde van 4,5 m2K/W.

De laatste isolatiemaatregel, die behoort tot dit rijtje is vloerisolatie. Vloerisolatie zorgt in vergelijking met de andere isolatiemaatregelen voor een aantal extra comfort verhogende zaken. Het zorgt niet alleen voor een warmere vloer, minder kou en vocht in de woning maar werkt ook zeer goed tegen het tegengaan van beton- houtrot en schimmels in de kruipruimte. Goede vloerisolatie van schotgroepisolatie, die voldoet aan de regels, heeft een minimale isolatie waarde van 3,5 m2K/W.  

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning ? Neem contact op met SCHOTGROEP Isolatie.